2012. augusztus 26., vasárnap

2012 nyár - kiruccanás az olasz Adriára

Cél: Olaszország, napfény, kemping, homokos part.
Szlovénián keresztül vezet az út: egy kis kitérő a fánkosnál Trojaneban ...



Cavallino Treporti egy kemping félsziget. Egymás mellett sorakoznak a kempingek ilyen-olyan felszereltségűek, könnyű a választás. Közelben Jesolo és Cavallino, valamint a félsziget csücskéről hajójáratokkal Velence is könnyedén elérhető. Fél óránként induló hajó járatok 10-14 eur/fő retur, de vannak drágább kiránduló járatok is, amelyek érintik Murano és Burano szigeteket is.
Mi a Scarpiland nevű kempingben szálltunk meg, aminek volt saját partszakasza, medencéje viszont nem.


Viszonylag csendesebb kemping, sok gyerekes család, este 11-ig program a gyerekeknek, majd elcsendesedik mindenki, és reggel 8-tól ismét indul az élet. Célszerű a kemping közepén letelepedni, mert a part mellett reggeli zajok, az északi részen pedig az animációs programok lehetnek zavaróak.



A fő attrakció természetesen a part, napozás, homokvár-építés, fürdés. A strandszakasz két oldalán sziklákból épített móló, ahol megtelepednek a kagylók, rákok, és a halászat, horgászat, rákászat kitűnő elfoglaltság.
A rákvadász különítmény:




Előbb a szolgákkal fogattak csalinak medúzát ( ilyen medúzák úszkáltak a vízben különösen reggel, ha csendes volt a tenger, de később visszatértek a nyílt vízbe, és nem zavarták a fürdőzőket. A helyiek szerint nem veszélyesek, ha meg is csípnek, kissé fáj és viszket, de semmi több ) ...


majd elszántságuk, és szaktudásuk meghozta gyümölcsét ...


Vadászat után hajrá ...








és mindenki megkapta ami járt ...




végül a győztesek jutalma ...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése