2018. szeptember 23., vasárnap

Kína - Peking

A kínai főváros maradt utunk végére. Gondoltuk stílusosan kellene lezárni az utazást, vásárlás stb...
Hááááát ... sem stílus, sem igazi kínai vásárlás, helyette steril, új város, gondosan konzervált történelemmel. Semmi nyoma a 25 évvel ezelőtti Kínának. Mindent lebontottak, modernizáltak; sugárutak, metrók, millió autó.
Vasútállomás.
Turista információ sehol, tömeg mindenhol. Megérzés alapján indultunk, kérdezősködtünk.


A Tiltott Város ...













Metróval és busszal mindenhova el lehet jutni. A metró kezelhető, a buszok útvonala viszont csak megérzés alapján deríthető ki, az állomások csak kínaiul vannak jelölve, útba igazítani is csak kínaiul tud mindenki.


Busszal ki lehet menni a Nagy Falhoz, Badaling településhez. Az ár 1/3-a a szervezett utak díjának, érdemes egy kicsit bumszlizni. A busz indulási helye az egyik metró megállótól 200 méterre van, követni kell a Nagy Fal jelet és a tömeget. Csak akkor indul a busz ha tele van...








Az Ég Temploma egy nagy parkban található a Quinmen metró megállótól délre, megy oda busz, csak 3 megálló. 





A park túloldalán van a "Gyöngy piac"-nak nevezett hely, ami 25 éve piac volt, azóta az árusokat beterelték egy plázába, és ott várják a nyugati csoportokat. Viszont érdemes ide menni, mert Pekingben itt lehet a legjobban alkudni, a felsőbb emeleteken olcsóbb az ár is.

A 2004-s olimpia helyszíne ...






Láma Templom ...




Pekingben és környékén el lehet sétálgatni, nézelődni.
Sajnos már autentikus hutong is csak kevés van, és nehéz olyan helyet találni, ahol a helyiekkel lehet enni, és egy kicsit elmerülni a csillogáson kívüli Pekingben. A Quinmen állomással szembeni sétáló utca túlsó végével szembeni park túloldalán jobbra van egy utca, ahol kis helyi csehók vannak, füstösek, zajosak, de egy kis ízelítőt adnak a régi Kínából.

Kína roham léptekkel halad az ország teljes modernizálása felé, turizmus szempontjából Észak-Kína ízletelen, szagtalan, steril.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése