2024. január 30., kedd

2024. január, Chiang Mai

Hosszú kihagyás után újra úton: 2024. január 4 - 29.



1) Chiang Mai - Huay Xai - Pak Beng - Luang Prabang

2) Krabi - Ao Nang - Koh Lanta - Koh Phi Phi - Phuket Patong

 

Korábban, mikor Laoszban voltunk, kihagytuk az északi rész egyik állítólagos gyöngyszemét: Luang Prabangot, valamint Thaiföld második legnagyobb városáról: Chiang Mai-ról is csak jókat hallottuk. Lássuk mi a helyzet ezen a vidéken.


1) Chiang Mai

Egy tipikus thai város, a kusza villamos vezetékekkel és a napon érlelődő kóla látványával:



A város egy városfallal körbevett belváros köré épült. Nagyjából az érdekes, turistás részek mind a városfalon belül vagy pedig körül találhatók, ezért célszerű szállást bérelni valahol a városfal mellett, pl. a városfal északi közepén, a Wat Lok Molee körüli részen, valamelyik kis mellékutcában. Ez nagyon jó hely mind városlátogatás mind étkezés szempontjából. A Wat-tól nyugatra cca. 100 méterre kezdődik egy délutáni utcai kifőzde-sor, ahol ténylegesen jól és olcsón lehet enni utcán elkészített/sütött ételeket.





Chinag Mai-ban generálisan finom az étel és a legolcsóbb Thaiföldön. Pl. a Pad Tai ára Chiang Mai-ban 50 Bath, Bangokban 70 Bath, Ao Nangban 100 Bath, Koh Lantán: 80 Bath, Koh Phi-Phi-n 100 Bath körül, Phuketen 80-100 Bath.

Sok látnivaló nincs Chiang Maiban, de el lehet sétálgatni a városfalon belül egy napig, megnézni pár templomot. Van a városon kívül is egy nagy templom együttes, elefánt-park stb.... ahova tuk-tukkal vagy bérelt robogóval is el lehet jutni.

A fent említett Wat Lok Molee a legérdekesebb kegyhely ( a városfal északi közepén ):














 









Ezen kívül van még pár Wat a falon belül újabb és régebbi kivitel egyaránt.


















 És a főtéren ...



A belsőbb városrész turistásabb, mindenhol a nyugati elvárásoknak megfelelő ételekkel találkozhatunk: pizza, hamburger, spagetti stb..., kávézók, sörözők, bárok. Nekünk egyik sem hiányzott. Inkább a helyieknél ettünk:




sőt az utcai mangó evés is megtörtént ...



És a csúcspont: a főzőtanfolyam.


Alapanyag beszerzéssel indult ...




utam a csúcsig ...




Rövid Chinag Mai-i program után irány a Laoszi határ ...


Út közben...







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése