2014. szeptember 13., szombat

Útban Ubud felé

Balin a déli rész teljesen beépült, és láthatóan nincsenek felkészülve az autó forgalomra. A házak kis alapterületűek, az utak keskenyek, a biciklire, robogóra és szekerekre volt tervezve. A fejlődésképpen ide szabadult autóforgalom nem fér el, a szigeten maximum 40 km/h sebességgel halad a forgalom, lassú közlekedés, kevés baleset, hosszú zötykölődés. A házak építésekor nem volt szempont, hogy egyszer majd autó is lesz, ezért nincsenek garázsok, utólag nem is férnek el, a kocsik vagy a háztól távol parkolnak valahol, vagy az utcán. Robogó viszont rengeteg, bérelni is lehet, a közlekedés sokszor kaotikus, jobb-kormányos autók, balkéz-szabály: jobb a taxi!

Ubud felé felkerestük az egyik legnagyobb turista látványosságot: Tanahlot Templomot.



Az 1600-s években hindu hittérítő érkezett Balira. A helyi hatalmasság nem akart a hindu vallással foglalkozni, azonban a hittérítők folyamatosan terjesztették a vallást. 
Ekkoriban nagy szárazság volt, kevés termés, az emberek éheztek, és a hittérítőhöz fordultak segítségért. Imádkoztak, mire megszűnt a szárazság, és helyre állt a világ. Ennek emlékére templomot építettek a szikla tetejére, ez lett Tanahlot. A helyi vezetőnek nem tetszett a hindu vallás terjedése, és el akarta fogni a fő hittérítőt, aki egyetlen csapással leválasztotta a templomot a szárazföldről. A  hatalmasságok megijedtek a hit erejétől, áttértek ők is, és így lassan elterjedt a hindu vallás a szigeten.
A helyszínem 3 templom is van. Az egyik a lyukas sziklán épült ..






A legnagyobb látványosság a fő templom, ami egy kis szigeten áll ...



hullámok ostromolják a sziklákat ...


a turisták pedig menekülnek a betörő víz elől. A japán turista a rózsaszínű ruhájában és a magassarkú cipőjében nehezen mozog, a víz pedig tudja a dolgát, eltakarítja az útból amit kell...


A harmadik templom:


 Vitathatatlanul Tanahlot ...




Útban Ubud felé ami kell: Bali Birdpark, madarak és hüllők.










komodói sárkány...





vajon honnan tudják?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése